top of page

Taideloma Louhella

 

Oletko ajatellut, että joskus haluaisit aloittaa maalaamisen? Nyt siihen on loistava mahdollisuus, tule Taidelomalle Louhitaloon 4-7.8.2016. Taideloman aikana teemme kuvaa monipuolisesti öljy- tai akryyliväreillä. Taidelomalla tehdään myös monotypia-grafiikkaa sekä ilmaisua tukevia harjoitteita. Opettajana toimii pitkän linjan pedagogi ja kuvataiteilija Tuija Hirvonen-Puhakka.

 

Taideloma sopii niin aloitteleville kuin pitkään maalanneille.

 

Enossa, Pohjois-Karjalassa, vanhassa hirsitalossa Louhitalossa on hyvä harrastaa ja tehdä taidetta eri muodoin. Louhitalo on rakennettu 1938 ja rakennusmateriaali tuli lähimetsistä. Vuodesta 2006 talo on ollut Kulttuuriyhdistys Louhi ry:n hallinnassa. Kulttuuritarjonta on vuosien aikana laajentunut ja tänä vuonna aloitetaan taidekurssit Louhitalossa. Louhitalo on yhteisöllinen työtila, jossa on järjestetty niin taidenäyttelyitä, teatterinäytöksiä, maalauspiirejä kuin muita kulttuuritapahtumia. Louhitalon omistaa Kulttuuriyhdistys Louhi ry.

 

Louhioja kylänä ja Louhitalo paikkana sekä Kulttuuriyhdistys Louhi toimijana

Louhi, Pohjolan emäntä eli Pohjan akka on karjalaisen ja suomalaisen mytologinen hahmo, joka johtaa myyttistä Pohjolaa. Louhi on kalevalan suuri äiti, jota kohtaan miespuoliset sankarit tuntevat sekä ihailua että pelkoa. Louhi on mahtava Pohjolan emäntä, johtaja joka toimii määrätietoisesti ja älykkäästi hallitsemansa yhteisönsä hyväksi.

 

Opetuksen alueet:

Opetustilanne alkaa harjoituksella joka kestää 5-20 min. Tämän jälkeen käydään läpi päivän teema ja siihen liittyvät oppimisalueet. Jokaiselle päivälle on oma musiikkinsa. Maalaamme sekä päivällä että osin myös yöllä sekä ulkona. Laadittu ohjelma on viitteellinen ja siihen voi tulla muutoksia (mm. säästä johtuen).


OHJELMA TAIDELOMALLA

 

Torstai 4.8.

10-11  Saapuminen Enon Louhitalolle ja tervetulokahvit

11-12  Maalaamisen aloitus

12-13  Lounas

14-17  Ohjattua maalaamista

17-18  Majoittuminen

18-19  Illallinen

19-20  Maalaaminen ja erikoisohjelma

20->    Vapaa-aikaa

 

Perjantai 5.8.

8-9     Aamiainen

9-12   Ohjattua maalaamista

12-13 Lounas

13-18 Ohjattua maalaamista

18-19 Illallinen

19-20 Vapaa-aikaa

20-22 Yömaalaamista

 

Lauantai 6.8

8-9     Aamiainen

9-12   Ohjattua maalaamista

12-13 Lounas

13-18 Maalaamista luonnosten pohjalta

18-19 Illallinen

19-21 Saunomista ja vapaa-aikaa

 

Sunnuntai 7.8           

8-9     Aamiainen

9-12   Ohjattua maalaamista ja töiden katselmus

12-13 Lounas ja lopetuskahvit

13       Kotimatkalle lähtö

 

Mitä tarvitset mukaan?

Omat taidetarvikkeet. Paikan päällä on akryylimaaleja ja siveltimiä, hiiltä ja lyijykyniä sekä luonnospaperia. Tärpätti ja vesikupit löytyy talon puolesta. Suosittelemme akvarellivärejä, joilla voi tehdä nopeita luonnoksia. Jos sinulla ei ole omia maaleja, niin voit vuokrata ne paikan päältä. Tämän lisäksi paikallisesta taidetarvikeliikkeestä voit tarvittaessa hankkia lisätarvikkeita.

 

Majoitus

Taideloman ajan voit majoittua mukavasti ja edullisesti Louhen kotimajoituksessa lisämaksusta. Tämä tarkoittaa, että pääset Louhen talkoolaisten kotimajoitukseen, jossa saat oman huoneen käyttöösi taideloman ajaksi vieraanvaraisten louhelaisten kotoa.  Jokaisena päivän aamuna ja illalla on järjestetty yhteiskuljetus sitä tarvitseville Louhitalolta majoituspaikkaan. Osallistujilla on käytössään myös polkupyöriä, joilla matkan voi taittaa omaan tahtiin niin halutessaan. Vaihtoehtoisesti voit järjestää majoituksen myös itse: suosittelemme esimerkiksi mökkeilyä, sillä Enossa on erinomaiset mökkeilymaastot. 

 

Kieli:

Opetuksen kieli on sujuvasti suomen ja englannin kielellä - riippuen osallistujista. Molemmilla kielillä siis pärjäät. 

 

Saapuminen:
Joensuun juna-asemalta pääset joko junalla tai bussilla kätevästi Enoon. Bussilla voit jäädä suoraan Louhitalon kohdalla olevaan bussipysäkille, juna-asemalta on n. 2 km kävelymatka Louhitalolle (ole yhteydessä saapumisajastasi juna-asemalla, niin voimme järjestää autokyydin juna-asemalta Louhitalolle).

 

Ruokailut:
Ateriat ovat maittavia ja terveellisiä kasvispainotteisia aterioita, jotka nautitaan Louhitalolla. Louhitalolla nautitaan päivittäin myös iltapäiväkahvit taiteilun lomassa. Aamiaistarpeet kuuluvat myös kurssin hintaan.

 

Kuinka ilmoittautua?

Ilmoittaudu maksamalla sitova varausmaksu 150 euroa täältä 15.7. mennessä. Jos haluat laskun, niin lähetä sen sijaan sähköpostia osoitteeseen louhitalo@gmail.com tai soita Kulttuuriyhdistys Louhi ry:n puheenjohtajalle, taiteilija Tuija Hirvonen-Puhakalle (puh. 050 304 78 65 tai louhitalo@gmail.com). Ilmoittautuessasi ilmoitathan mahdollisesta erityisruokavaliosta sekä mahdollisesta majoitustarpeesta.

 

Hinnat

Ilman majoitusta osallistuva: 280 € 

Louhen kotimajoituksella osallistuva: 360 €

Kulttuuriyhdistys Louhi ry:n kannattavien jäsenten alennettu hinta (hinta ilman majoitusta): 240 €

 

Ilmoitamme loppuosan maksamisohjeet  (laskulla tai Holvi.com-palvelun kautta toiveidesi mukaisesti) ilmoittautuneille kun vahvistamme loman pidettäväksi viimeistään 15.7.2016. Maksuaika on 14 vrk.

 

Hintaan kuuluu opetus,  ohjelmassa mainitut ruokailut sekä Louhen kotimajoituksen valinneille myös majoitus. 

 

Peruutusehdot

Voit peruuttaa osallistumisesi kurssille maksutta aina ilmoittautumisaikaan mennessä. Kurssille otetaan 15 osallistujaa. Odotathan mahdollisten matkojen varaamista varten vielä erillistä vahvistusta taideloman  toteutumisesta. Vahvistamme (tai peruutamme) tilaisuuden viimeistään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, joka on 15.7.2016. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet taideloman hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko taideloman hinta. 

Louhi-

 TALO
bottom of page