top of page

Äitee ja kilpasiskot ensi-iltaan Louhiteatterissa

Äitee ja kilpasiskot ensi-iltaan Louhiteatterissa


Enon Louhiteatterissa saa ensi-iltansa 6. marraskuuta Timo Taulon kirjoittama ja Kirsikka Leinon ohjaama Äitee ja kilpasiskot -näytelmä.

Äitee ja kilpasiskot on tarina hiihtäjälegenda Siiri Äitee Rantasen elämästä. Hiihtäminen, kilpasiskojen ystävyys ja ennen kaikkea naisurheilun asema tulevat kerrotuksi kahdessa eri ajassa: Siirin lapsuudessa 1930-luvun Tohmajärven Kaurilan kylässä sekä 1950 - 1960 -lukujen Olympialaisissa ja MM-kisoissa.

- Timo Taulon käsikirjoitus puhutteli ja kosketti minua jo lukuvaiheessa. Louhiteatterin sovituksessa kaunis elämäntarina herää henkiin musiikin siivittämänä. Raskaan epätasa-arvo -aiheen vastapainoksi kilpasiskojen tanssiaskeleet ja elävä musiikki luovat iloa tarinaan. Siirin ja kilpasiskojen yhteishenki, hiihdon riemu, myönteinen elämänasenne sekä omien rajojen ja oikeuksien puolustaminen nousevat keskiöön Louhiteatterin lavalla, kertoo ohjaaja Kirsikka Leino.

Keskeisissä rooleissa ovat Marja-Liisa Turunen (Siiri Äitee Rantanen), Sara Tahvanainen (Pikku-Siiri), Onni Hyrkäs (Siirin veli), Eija Lajunen (Siirin äiti), Pekka Hopponen (Siirin mies Kalle Rantanen), Aimo Salonen (Päävalmentaja) ja Erkki Laakkonen (Hiihtoliiton tohtori).

Siirin kilpasiskoina näyttelevät Veera Turunen, Anni Almqvist, Satu Niskanen ja Maria Väänänen. Siirin ja Kallen poikia esittävät Onni Hyrkäs ja Juha Koljonen. Kaurilan kylän lapsina esiintyvät Liinu Väänänen, Miia Keränen, Siiri Almqvist, Hannu Marttinen, Juha Koljonen ja Maria Väänänen. Muissa rooleissa ovat Eeva Rautiainen (Opettajatar Fanni Leistola), Juha Mikkola (Lääkäri), Hannu Marttinen (Kenttäkuuluttaja), Pekka Hopponen (Pekka Tiilikainen), Matti Tohkanen (Toimittaja Juntunen) sekä Eija Lajunen, Eeva Rautiainen ja Miia Keränen (Häklin duunarinaiset).

Puvustuksesta vastaa Tarja Männistö-Laakkonen ja lavastuksesta Tuija Hirvonen-Puhakka. Kaurilan Koijarit-orkesterissa soittavat Markku Halonen (kontrabasso), Juha Koljonen (kitara, mandoliini, klarinetti), Mika Merilä (lyömäsoittimet), Tanja Pennanen (harmonikka) ja Satu Niskanen (kehärumpu).

Näytelmän tuotannosta vastaa Kulttuuriyhdistys Louhi ry. Näytöksiä on Louhitalolla (Heintie 16, Enon Louhioja) kaikkiaan 13 ajalla 6.11.-6.12.2021. Kolme näytöksistä on jo loppuunvarattuja.


Lisätietoja: puh. 045 7845 0340, louhiteatteri@gmail.com

Facebook Louhiteatteri

Instagram @kulttuuriyhdistyslouhi
Kuva: Louhiteatteri: Äitee ja kilpasiskot, kuvaaja Sami Hakkarainen

Comments


Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page