top of page

Kreikkalaista musiikkia Louhitalolla

Tänä lauantaina 26.7. klo 18 Louhitalolla konsertoi Khrisa Panagiotopoulou ystävineen. Khrisa on tunnettu laulaja Patraksella Peloponnesoksen niemimaalla, ja hän on esiintynyt muun muassa Patraksen muinaisessa amfiteatterissa ja Ateenassa Megaronissa sinfoniaorkesterin kanssa. Kreikassa hän esiintyy säännöllisesti ravintoloissa ja baareissa. Louhitalolla Khrisa esittää perinteisiä kreikkalaisia kansanlauluja remberatikasta Vähä-Aasialaiseen musiikkiin muun muassa seuraavilta säveltäjiltä: Hadzidakis, Xarhakos ja Tountas. Suomalainen vivahde musiikkiin tulee kantelesäestyksestä yhdessä baglaman ja kitaran kanssa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Maksullinen kahvitarjoilu kreikkalaisine herkkuineen konsertin jälkeen.

Khrisa Panagiotopoulou, laulu, kitara, bendir-rumpu Thanasis Gotsopoulos, laulu, baglama, kitara, bendir Henna Tahvanainen, kantele

Khrisa Panagiotopoulou on ottanut laulutunteja Mariza Kochin oppilaalta, Dora Petridilta, vuodesta 2006 lähtien. Khrisa on erityisen kiinnostunut siitä, kuinka laulut kuljettavat perinteitä sukupolvelta toiselta. Hän on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen kreikkalaisten artistien ja orkestereiden kanssa. Khrisa on ammatiltaan mekaniikkainsinööri.

Thanasis Gotsopoulos on puoliksi suomalainen, puoliksi kreikkalainen, joka on asunut viimeiset neljä Helsingissä. Hän opiskelee Sibeliusakatemiassa musiikkiteknologiaa, ja toimii samanaikaisesti aivotutkijana Aalto-yliopistossa. Hän säveltää musiikkia ahkerasti ja on saanut vaikutteita usealta musiikin saralta.

Henna Tahvanainen on enolaissyntyinen kanteleensoittaja ja akustiikan alan tutkija. Hänen blogiaan kanteleen akustiikasta voi lukea osoitteessa kantelista.wordpress.com

Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page