top of page

Louhiteatterissa ensi-iltaan Hilmanpäivät

Enolainen Louhiteatteri esittää syksyllä 2015 näytelmän Hilmanpäivät. Näytelmän on kirjoittanut Agapetus, dramatisoinut Ari Lehtinen ja Louhiteatterille sovittanut sekä ohjannut teatteri-ilmaisunohjaaja Kirsikka Leino. Puvustuksesta vastaa Tarja Männistö-Laakkonen, lavastuksesta Tuija Hirvonen-Puhakka, valosuunnittelusta Tatu Vuori ja esitystekniikasta Mira Tolvanen.

Rooleissa ovat: Airik Hopiakangas (Nuori tuomari), Matti Tohkanen (Vanha tuomari), Erkki Laakkonen (Kalervo, osuuskaupanhoitaja), Tuija Hirvonen-Puhakka (Hilma), Tuomas Salopuro (Albertti, autonkuljettaja), Eeva Rautiainen (Eveliina), Heini Honkanen (Hilkka, kotiapulainen), Tuula Tirronen (Eeva, vanhan tuomarin emännöitsijä ja nainen palopaikalla), Kirsi Honkanen (Postineiti), Noora Pajunen (Apteekkineiti), Juha Mikkola (Apteekkari ja Kertoja), Raimo Tahvanainen (Vekkulan vaari), Anna–Katariina Puhakka (Mokkula ja Lipon emäntä), Pauli Tahvanainen (Kipala ja mies Hilmanpäivillä), Kirsti Kortelainen (Nainen palopaikalla ja Hilmanpäivillä) ja Aune Heikkinen (Eukko).

Ensi-iltansa näytelmä saa Louhitalolla 31. lokakuuta. Kaikkiaan näytöksiä on 11 loka-marraskuun aikana.

Muuan nuori tuomari saapuu Helsingistä keskelle suomalaista maalaiskylää. Kylällä vietetään Hilmanpäiviä ja jo tuossa tilaisuudessa kylvetään siemenet, jotka johtavat illan ja lähitulevaisuuden mittaan monenlaisiin ongelmiin, mutta myös ilonhetkiin. Paikallinen maatila syttyy tuleen juuri kun ainaisesta sohimisesta ja tohinasta palopaikalla on päätetty tehdä loppu. Tulen leiskuessa myös nuori ja hieman varttuneempikin lempi alkaa roihuta. Hilmanpäivät on tarina suomalaisesta kyläyhteisöstä 1930-luvun lopulla ja kertoo häpeästä, rakkaudesta sekä ennen kaikkea yhteisön voimasta.

Esitysaikataulu:

Enon Louhiojan Louhitalo, Heintie 16

Ensi-ilta

La 31.10.2015 klo 15

Näytökset

Su 1.11. klo 15

La 7.11. klo 15

Su 8.11. klo 15

La 14.11. klo 15

Su 15.11. klo 15

Pe 20.11. klo 19

La 21.11. klo 15

Su 22.11. klo 15

La 28.11. klo 15

Su 29.11. klo 15

Esitysoikeudet: Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat

Liput 15€/13€/10€, ryhmät (vähint. 20 henkilöä) 10€.

Sanomalehti Karjalaisen Etukortilla 3 € alennus lipuista (alennus ei koske ryhmälippuja).

Lisätietoja ja lippu- sekä väliaikatarjoiluvaraukset: sähköpostilla louhiteatteri@gmail.com tai puhelimitse 045 7845 0340.

www.louhitalo.fi

Hilmanpäivät, Louhiteatterin sekä Kulttuuriyhdistys Louhen löydät myös Facebookista.

Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page