top of page

Art Today 2017 -nykytaidenäyttely ja Tonttu -näyttely

Louhitalolla avautuu kaksi mielenkiintoista näyttelyä samaan aikaan. Art Today 2017 -nykytaidenäyttely ja Tonttu-näyttely. Louhitalolla avautuu erilainen ja monipuolinen Art Today 2017 -nykytaidenäyttely la 15.7. klo 14 (opastetut kierrokset klo 14 ja 15). Teokset ja taiteilijat heijastelevat tämän hetkistä Suomen kuvaa. Taidekorut pikkumaailmoineen ja taidekirjat visuaalisine kuvineen sekä installaatio johon katsojakin voi osallistua. Uudenlaisia akvarellejä, omia kuvia ja de minimis taidetta tuhkalla. Esillä on siis taidekoruja, taidekirjoja, installaatioita, akvarellejä ja tuhkamaalauksia 11 taiteilijalta.

Esillä on ensimmäistä kertaa Louhitalolla koruteoksia kuudelta korutaiteilijalta. Esillä olevista korutaiteilijoista neljä kuuluvat Korutaideyhdistys ry:n (http://www.korutaideyhdistys.fi) ja kaksi on vasta valmistunutta korutaiteilijaa, jotka lähtevät jatko-opiskelemaan ulkomaille. Koruteokset ovat vahvasti nousussa, valtion taideteostoimikunta osti ensimmäisen kerran korutaideyhdistyksen kahdeksalta jäseneltä korutaideteoksia kokoelmiinsa.

Valtion taideteostoimikunnan Eija Aarnio kertoo 15.3.2017 blogissaan "apina ja kookos pähkinänkuoressa" seuraavaa

"Ammattitaitoa vaativat yksityiskohdat loivat huimia, mielikuvituksellisia yhdistelmiä. Koruja käytetään lähellä ihoa, mikä tekee niistä hyvin ruumiillisesti koettavia ja välittömiä kosketusaistimuksia herättäviä. Korut toimivat myös omine pikkumaailmoineen loistavina keskustelun avaajina.

Vaikka korutaiteen piirissä käydäänkin keskustelua vielä korutaiteen määritelmästä, taidekäsityö ja designin alat ovat tulleet niin lähelle kuvataiteen olemusta, että tuntuu täysin luontevalta liittää valtion kokoelmiin korutaidetta, pieniä taide-esineitä."

Tonttu -taidenäyttely on Enon Taideyhdistys ry:n kesänäyttely, jonka aihe liittyy Suomi 100 vuotta aiheeseen ja josta valitsimme Tontun. Tonttu-aihetta on kuvallisesti käsitelty monipuolisesti ja maalattu öljyväri-, guassi- ja akvarellimaalauksena. Esillä on Kaarina Tiilin, Eeva Ronkaisen, Jorma Riikosen, Ilkka Salmen ja Reino Karvisen maalauksia. Tervetuloa pilkille, huoltoasemalle ja saunaan. Art Today 2017 -nykytaidenäyttelyn ovat koonneet kuvataiteilijat Tuija Hirvonen-Puhakka ja Reima Hirvonen, yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Louhi ry./Louhitalo kanssa. Art Today 2017 -nykytaidenäyttely kuuluu Taidekartta ry:n kohteisiin.

Tonttu -näyttely on tehty yhteistyössä Enon Taideyhdistys ry:n ja Kulttuuriyhdistys Louhi ry:n kanssa.

Tervetuloa avajaisiin la 15.7. klo 14-16. Louhitalolle.

Näyttely auki ma-su 16.7.-6.8.2017 klo 11-17 ja la klo 11-15.

Heintie 16, 81200 Eno

Lisätietoja Tuija Hirvonen-Puhakka puh. 050 304 78 65

Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page