top of page

Soivat sunnuntait Louhitalolla

Soivat sunnuntait ovat alkaneet Louhitalolla!

Louhitalolla (Heintie 16, Enon Louhioja) järjestetään syyskaudella Soivat sunnuntait –konserttien sarja.

Ensimmäinen konsertti oli 17. syyskuuta, jolloin Louhitalolla vieraili kansanmuusikko Emilia Kallosen luotsaama Loihu-yhtye. Loihu toi nähtäväksi ja kuultavaksi vanhan kalevalaisen häärituaalin keskeisimmät laulut ja itkuvirret. Perinteen mukaisesti hääseremonian keskiössä on morsian ja hänen siirtymänsä suvusta toiseen. Morsiamen ympärillä hyörivät perheyhteisön naiset.

Soivat sunnuntait -konsertit jatkuvat

Muut Soivat sunnuntait –konsertit ovat 15.10., jolloin vieraina ovat Erkki Räsänen ja Henry Räsänen Elegia – Eino Leinoa laulaen ja lausuen –esityksellään sekä 17.12., jolloin esiintyvät Marko Tuovinen ja Jelena Tuovinen Joulurauhaa –konserttikokonaisuudellaan.

Soivat sunnuntait –konsertit järjestävät yhteistyössä Rantalan virta –kulttuuriyhdistys ry ja kulttuuriyhdistys Louhi ry Louhiojan kylänväen tukemana sekä Joensuun seudun Leader-yhdistyksen toiminta-avustuksen turvin.

Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page