top of page

Vuosisadan rakkaustarina

Vuosisadan rakkaustarina -esitykset Louhitalolla sunnuntaina 11.2. (ensi-ilta) klo 15 ja toinen esitys kansainvälisenä naistenpäivänä torstaina 8.3. klo 19. Liput 12 euroa sisältäen kahvit. Louhen kahvio on avoinna puoli tuntia ennen esitystä.

” Sanot, että koko maailma

tietää salaisuuteni

paitsi sinä

sinä et koskaan saa tietää

mitään

Mutta siksihän juuri

että sinä kuuntelisit

minä asetuin keskelle toria

missä koko maailma kulki ohi

ja huusin julki

salaisuuteni ”

-Märta Tikkanen

”Kirjan nimi ei ole pelkkää ironiaa, sen kertoo omistuskirjoitus. Märta Tikkanen on omistanut runokokoelmansa Vuosisadan rakkaustarina miehelleen Henrik Tikkaselle. Ihan aiheesta. Ilman Henrikiä ei olisi tarinaa, jossa vuosisadan rakkaus muuttuu vihaksi, ja taas rakkaudeksi, kunnes niitä ei enää erota toisistaan. Märta Tikkasen teksti on runoa ja naisen puhetta miehelle. Naisen, joka hoitaa kodin, lapset ja miehen. Miehelle, joka juo, pettää ja lyö. Romanttinen myytti kärsivästä taiteilijamiehestä romutetaan armotta.” Julkaistu Kansan Uutisten Viikkolehdessä 30.10.2009

Vuosisadan rakkaustarina on kiertävä monologiesitys. Se pohjautuu Märta Tikkasen runomuotoiseen avioliittokuvaukseen Århundradets kärlekssaga (1978). Vuosisadan rakkaustarina, eli teoksen ensimmäinen suomenkielinen painos julkaistiin 1981. Esityksen kesto noin 40 min. Esitykset Louhitalolla 11.2. kello 15 ja 8.3. kello 19 sekä 15.4. Klo 15

Liput 12 euroa (sisältäen kahvit) Varaukset: louhiteatteri@gmail.com Työryhmä: Hannele Turunen, Reima Hirvonen, Hanna Heino

Järjestää: Kulttuuriyhdistys Louhi ry


Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page