Luther -näytelmä 18.3. klo 15 Louhitalolla yhteisvastuukeräyksen hyväksi

March 4, 2018

Luther ja vaimonsa Katharina von Bora nähtiin roolihahmoina ensi kerran Joensuun helahulinoissa 2017 ja Jukola –viestissä Enossa. Näytelmän esityksiä oli jo viime syksynä Uimaharjussa.

 

On hieman unohdettua, että Luther oli myös yhteisen vastuuajatuksen uranuurtaja. Hän perusti kotiinsa mm. sairaalan, vanhainkodin ja koulun, sekä kutsui luokseen vähävaraisia opiskelijoita. Luther avusti vaikeuksiin joutuneita niin, että lopulta hänen vaimonsa otti haltuunsa kukkaron ja alkoi huolehtia perheen raha-asioista.

Näytelmä kertoo Lutherin elämän tärkeimmät käännekohdat sekä hänen merkityksensä myös tähän aikaan ja kirkkoomme. Näytelmän lopussa kurkistetaan parisuhteen muodostumiseen ja perhe-elämään.

 

Luther –näytelmä Enon seurakuntatalolla 4.3. kirkkokahvien jälkeen. Näytelmä esitetään myös Louhitalolla 18.3 klo 15, sekä mahdollisesti Uimaharjussa. Luther, käsikirjoitus ja ohjaus Markku Koistinen, Katharina von Boran roolissa Sari Korhonen. Liput 10 € sis. kahvin, yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

 

Markku Koistinen

Enon kappalainen

 

 

 

Tilaisuuden järjestämistä on tukemassa Kulttuuriyhdistys Louhi ry.

 

 

Please reload

Louhitalolla tapahtuu

Kuvataiteilija (YAMK) Tuija Hirvonen-Puhakan, taiteilijanimeltään Tuija HP:n retrospektiivinen näyttely Hetkinenon esillä Enon Louhitalolla ja sen pih...

Kuvataiteilija Tuija HP:n Hetkinen -näyttely Louhitalolle elokuussa

July 3, 2020

1/2
Please reload

Uusimmat kirjoitukset

January 31, 2020

Please reload

Search By Tags