top of page

Kuvataiteilija Tuija HP:n Hetkinen -näyttely Louhitalolle elokuussa

Kuvataiteilija (YAMK) Tuija Hirvonen-Puhakan, taiteilijanimeltään Tuija HP:n retrospektiivinen näyttely Hetkinenon esillä Enon Louhitalolla ja sen pihapiirissä elokuussa 2020. Mukana on maalauksia, valokuvia, grafiikkaa, piirustuksia ja ympäristötaideteoksia vuosilta 1988-2020.

Louhitalon pihapiiriin tulee teoksia mm. ”Aamiainen ruohikolla”-teos, jonka ensiesiintyminen oli vuonna 2013 Varkauden Taidemuseon Taidekartta-näyttelyssä. Teos on ollut esillä eri puolilla Suomea, viimemmäksi Haminassa vuonna 2019.

Louhitalon sisätiloihin tulee ”Jäljelle jäävä” -tilateos vuodelta 1993 pienempänä koosteena. Teos on ollut esillä vain debyyttinäyttelyssä Joensuun Taidemuseon Temporaalissa. Lisäksi saliin tulee ”oktagoni – vapaaottelukehä” –teos vuodelta 2019.

Tuija HP on pohjoiskarjalainen kuvataiteilija, kulttuurituottaja ja taideopettaja. Hän asuu ja työskentelee Enossa. Hän on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa ja valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 1993 Imatran Taideoppilaitoksesta sekä päivittänyt tutkintonsa Saimaan Ammattikorkeakoulussa (YAMK) vuonna 2019. Lisäksi hän on suorittanut Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa taideopettajan pätevyyden vuosina 2012 ja 2019.

Tuija HP on toiminut kuvataiteilijana, kuvataiteen alan opetus- ja ohjaustehtävissä, alan yhdistys-, järjestö- ja luottamustoimissa sekä kulttuurituotannoissa. Hän on monialainen taiteilija käyttäen välineinään maalausta, piirustusta, grafiikkaa, tila- ja seinämaalauksia sekä ympäristö- ja yhteisötaidetta.

Tuija HP on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 1992 lähtien ja osallistunut yhteisnäyttelyihin, sekä Suomessa että ulkomailla mm. Venäjällä ja Saksassa.

Tuija HP:n taiteessaan käsittelemät teemat liittyvät ajassa oleviin ilmiöihin ja elämään. Taiteellisessa tuotannossa ajalla on ollut hänelle suuri merkitys. Hän pelaa usein tekniikoilla ja materiaaleilla sekä yllyttää ihmiset mukaan teokseen. Pääsääntöisesti hän työskentelee maalaamisen kautta. Teokset ovat olleet perinteisiä ja tilallisia. Hän pystyy sujuvasti työskentelemään grafiikan, piirustuksen, video-valokuvien, tilateoksien ja ympäristötaiteen sekä performanssi- ja teatterilavastuksessa. Hänen intohimojaan ovat lavastaminen ja näytteleminen teatterissa sekä ajassa olevat ilmiöt: reuna-alueiden ns. outsider-taide, hetkessä koettu, välähdys, vaikeasti lokeroitavissa olevat ilmiöt.

Näyttely on avoinna Louhitalolla (Heintie 16, 81210 Louhioja, Eno) kahdessa osassa. Ensimmäisessä osassa ovat esillä kaikki teokset 1.- 20.8.2020 ti-pe ja su klo 12-17 sekä la klo 12-15. Toisessa osassa teoksia on esillä vain seinillä ja piha-alueella 25.-30.8. ti-pe ja su klo 12-17 sekä la klo 12-15.

TAITEILIJA TUIJA HP PAIKALLA KERTOMASSA TEOKSISTA

Avajaispäivänä la 1.8. sekä su 2.8. ja la 28.8. ja su 30.8.

LOUHEN KAHVILA Louhitalon kahvila on avoinna näyttelyn aukiolon yhteydessä. Tänä vuonna kahvilasta saa kahvia, teetä ja kahviherkkuja, mutta valitettavasti soppalounas on tauolla tämän vuoden. Tervetuloa! ***

Näyttelyä ovat tukeneet Joensuun kaupunki, Taiteen Edistämiskeskus, Aino ja Olla Teräsvuoren säätiö,Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, Vaara-Karjalan Osuuspankki ja Kulttuuriyhdistys Louhi ry.

Lisätietoja: Tuija Hirvonen-Puhakka, puh. 050 304 78 65, www.tuijahp.com

louhitalo@gmail.com sekä www.louhitalo.fi

Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page