top of page

MITÄ ITKET PUINEN PURSI - ENON MUINAISRUNOT pe 25.8.

MITÄ ITKET PUINEN PURSI - ENON MUINAISRUNOT 2023 · Tarina- ja laululuento pe 25.8. klo 18 - 20.30 ja runolaulukurssi su 27.8. klo 12-16. Luennon ja kurssin ohjaa joensuulainen runonlaulaja ja opettaja Eero Peltonen.


MITÄ ITKET PUINEN PURSI - ENON MUINAISRUNOT 2023. Enon Louhitalo. Tarina- ja laululuento perjantaina 25.8. klo 18.00 - 20.30


Enosta on ajan saatossa kerätty yli 120 kansanrunoa ja loitsua. Vanhimmat tunnetut Enon loitsut ovat itsensä Elias Lönnrotin keräämiä vuodelta 1828. Niistä kuullaan ainakin Vipusen virsi ja loitsu karhua vastaan. Luennon jälkeen on runsaasti aikaa kysymyksille ja ajatustenvaihdolle. Luento toimii erinomaisena pohjustuksena Louhitalossa su 27.8. klo 12.00-16.30 pidettävälle Enon muinaisrunojen laulukurssille.


MITÄ ITKET PUINEN PURSI - ENON MUINAISRUNOT. Runolaulukurssi. Enon Louhitalo 27.8. klo 12.00 - 16.30.


Kurssilla opitaan laulamaan kalevalamitassa Enon alueelta kerättyjä kansanrunoja, jutellaan runojen merkityksestä sekä pohditaan, miten niitä voidaan päivittää, elävöittää ja esittää. Kurssi on mainio jatko opettajan Louhitalossa 25.8. pitämälle luennolle Enon muinaisrunoista. Kurssilla laulamme yhteen ääneen opettajan toimiessa esilaulajana. Aiempaa perinne- tai laulukokemusta ei tarvita. Kiinnostus runonlauluun ja avoin mieli riittävät mainiosti.


Luennon ja kurssin ohjaa joensuulainen runonlaulaja ja perinneopettaja Eero Peltonen. Hän opettaa runo-, kurkku-, yläsävel- ja loitsulaulua mm. Joensuun seudun kansalaisopistossa. Eero ohjaa oppilaitaan perinteen lähteille sekä oman äänen löytämiseen, ääneen luottamiseen ja sen käyttämiseen voimavarana sekä itsetuntemuksen ja hyvinvoinnin lähteenä.

Tilaisuudet ovat pääsymaksuttomia. Louhen kahvio avautuu tuntia ennen tapahtumia.


Tervetuloa!Comments


Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page