top of page

Sari Suvannon käsityönäyttely “Sukkaset suureksi iloksi!” avautuu Enon Louhitalolle

Näyttelyn avajaiset ovat sunnuntaina 24.7.2022 klo 14-17, jolloin Sari Suvanto on paikalla esittelemässä näyttelyä. Tervetuloa avajaisiin!


Sukkaset suureksi iloksi-käsityönäyttely on esillä Enon Louhitalolla ajalla 25.7.-7.8. sunnuntaista -perjantaihin klo 12-17. Näyttely pohjautuu Sari Suvannon samannimiseen neulekirjaan, joka julkaistiin syyskuussa 2021 (Moreeni kustannus). Louhitalon näyttelyssä on esillä kirjan kaikki villasukkamallit ja raikkaan erilaisissa neulemalleissa yhdistyvät karjalainen perinne, impilahtelaisen Suvannon suvun käsityöperintö ja tekijän oma taiteellinen näkemys. Kokoelmassa on sekä naisten että miesten malleja, erilaisia neuletekniikoita ja yhteensä 16 sukkamallia.

Heti julkaisun jälkeen kirja palkittiin marraskuussa 2021 kunniamaininnalla Karjalan Liiton kylä- ja pitäjäkirjakilpailussa. Perustelutekstissä mainitaan mm. ” Sukkaset suureksi iloksi -kirjan kirjoittaja Sari Suvanto on oivaltanut hauskan ja ajankohtaisen tavan tuoda esille sukunsa tarinaa. Neuloosipandemiahan on vallannut koko Suomen! Esivanhempien tarinat valokuvineen yhdistyvät kirjoittajan omaan tulkintaan kustakin kirjan henkilöön liittyvästä tarinasta tai mielikuvasta.”


"Sukkaset suureksi iloksi on hyvin henkilökohtainen ja rakas kokoelma neulemalleja. Olen esitellyt sukuani ja sen perintöä oman tulkintani pohjalta. Kirja on tehty neulojille elämäntapaneulojalta ja on mahtavaa, että kaikki kirjan mallit saadaan myös esille Louhitalolla", toteaa Sari Suvanto.


Sari Suvanto on suunnitellut neuleita jo vuodesta 2013 lähtien. Hänen suunnittelemia malleja on julkaistu mm. Roosa-nauha kampanjassa, neule- ja aikakausilehdissä sekä Pirtin Kehräämön käsityöohjeissa.
Comments


Louhitalolla tapahtuu
Uusimmat kirjoitukset
Search By Tags
Seuraa meitä
  • Facebook Basic Square

Louhi-

 TALO
bottom of page